- Реакции
- 361
- Награды
- 4
Hej! Kolejny Halloween za nami. W tym roku zaobserwowałam na ulicach Łodzi zainteresowanie tym świętem zarówno u dzieci jak i dorosłych. W halloweenowy wieczór wsiadłam do tramwaju i zajęłam miejsce na przeciwko kobiety w upiornym makijażu, a potem skierowałam kroki w stronę jednego podwórka na ulicy Wólczańskiej 7, które swoim niesamowitym wystrojem przyciągnęło całe grupki ludzi młodszych i starszych. Zapanował tam iście halloweenowy klimat. Cóż, łódzkie podwórka z ich legendarną "urodą" jak najbardziej takiemu klimatowi sprzyjają. Dzieciaki w asyście rodziców piszczały w zachwycie. Wielu ludzi włącznie ze mną chwyciło za telefon i robiło zdjęcia mrocznym eksponatom w podwórkowej scenerii. Co jakiś czas z ciemności wyłaniali się halloweenowi przebierańcy i krążyli pośród przybyłych, by przyprawić ich o szybsze bicie serca.
Bardzo mi się ta impreza spodobała. Odpychające na co dzień łódzkie podwórko zostało przemienione w nietuzinkową atrakcję. Ludzie odwiedzili to miejsce, by podziwiać kreatywność twórców instalacji i przeżyć dreszczyk emocji zupełnie za darmo. Wszyscy dobrze się bawili i nikomu nic się nie stało. Muszę to podkreślić, ponieważ gdzie indziej w Polsce podczas Halloween dzieci zostały poczęstowane cukierkami nafaszerowanymi gwoździami. Wigilia Wszystkich Świętych to czas symbolicznego oswajania strachu przed śmiercią, nie zaś siania prawdziwej grozy. Taki czyn zasługuje na potępienie i surową karę.

Посмотреть вложение upiór.mp4
Посмотреть вложение duchy.mp4
Bardzo mi się ta impreza spodobała. Odpychające na co dzień łódzkie podwórko zostało przemienione w nietuzinkową atrakcję. Ludzie odwiedzili to miejsce, by podziwiać kreatywność twórców instalacji i przeżyć dreszczyk emocji zupełnie za darmo. Wszyscy dobrze się bawili i nikomu nic się nie stało. Muszę to podkreślić, ponieważ gdzie indziej w Polsce podczas Halloween dzieci zostały poczęstowane cukierkami nafaszerowanymi gwoździami. Wigilia Wszystkich Świętych to czas symbolicznego oswajania strachu przed śmiercią, nie zaś siania prawdziwej grozy. Taki czyn zasługuje na potępienie i surową karę.

Посмотреть вложение upiór.mp4
Посмотреть вложение duchy.mp4