Добро пожаловать!

Зарегистрировавшись у нас, вы сможете общаться, делиться информацией и отправлять личные сообщения другим участникам нашего сообщества.

Зарегистрироваться сейчас!

PoisonEwcia666

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Реакции
361
Награды
4
Niedawno pisałam o sztucznej inteligencji i jej wytworach, które trafiają do Internetu. Problem ujęłam wtedy w taki sposób, że te wytwory doskonale imitują rzeczywistość i podstępnie mieszają się z tym co rzeczywiste, dezorientując odbiorcę. Dziś chcę napisać o pozytywnym zjawisku, jakie zauważyłam na Facebooku. Otóż została tam utworzona grupa poświęcona programowi i usłudze amerykańskiej firmy Midjourney. Firma Midjourney coraz bardziej doskonali swoje algorytmy i wprowadza coraz to nowe modele do projektowania. Grupa na Facebooku jest oficjalną przestrzenią skupiającą projekty, które powstały właśnie w wyniku tych algorytmów. Pozytywne jest dla mnie to, że wytwory sztucznej inteligencji zostały tu oficjalnie odgrodzone od reszty treści. To bardzo uczciwie rozwiązanie. W ten sposób można świadomie zapoznać się z nowym rodzajem twórczości, jaki dostarcza sztuczna inteligencja.IMG 20240311 013850

Niedawno pisałam o sztucznej inteligencji i jej wytworach, które trafiają do Internetu. Problem ujęłam wtedy w taki sposób, że te wytwory doskonale imitują rzeczywistość i podstępnie mieszają się z tym co rzeczywiste, dezorientując odbiorcę. Dziś chcę napisać o pozytywnym zjawisku, jakie zauważyłam na Facebooku. Otóż została tam utworzona grupa poświęcona programowi i usłudze amerykańskiej firmy Midjourney. Firma Midjourney coraz bardziej doskonali swoje algorytmy i wprowadza coraz to nowe modele do projektowania. Grupa na Facebooku jest oficjalną przestrzenią skupiającą projekty, które powstały właśnie w wyniku tych algorytmów. Pozytywne jest dla mnie to, że wytwory sztucznej inteligencji zostały tu oficjalnie odgrodzone od reszty treści. To bardzo uczciwie rozwiązanie. W ten sposób można świadomie zapoznać się z nowym rodzajem twórczości, jaki dostarcza sztuczna inteligencja.Посмотреть вложение 33
Bardzo piękne zdjęcie. Dla mnie to grafika 3D. To jest z filmu „Alien”. Nadal uwielbiam oglądać ten film🙂

Bardzo piękne zdjęcie. Dla mnie to grafika 3D. To jest z filmu „Alien”. Nadal uwielbiam oglądać ten film🙂
Ja też jestem wielką fanką filmu "Alien". Dałam w poście to zdjęcie, bo to fajny przykład użycia sztucznej inteligencji. Ktoś kreatywnie i z poczuciem humoru uczynił z kosmity archeologiczne odkrycie. Wygląda to bardzo realistycznie. Jak ktoś nie widział filmu "Alien" to może się podrapać w głowę i zastanawiać się co to jest? Czy to naprawdę istniało?

Ja też jestem wielką fanką filmu "Alien". Dałam w poście to zdjęcie, bo to fajny przykład użycia sztucznej inteligencji. Ktoś kreatywnie i z poczuciem humoru uczynił z kosmity archeologiczne odkrycie. Wygląda to bardzo realistycznie. Jak ktoś nie widział filmu "Alien" to może się podrapać w głowę i zastanawiać się co to jest? Czy to naprawdę istniało?
Jak na tamte czasy film był bardzo dobrze zrobiony, ze świetnymi efektami specjalnymi.👍

Jak na tamte czasy film był bardzo dobrze zrobiony, ze świetnymi efektami specjalnymi.👍
O tak! Nie było jeszcze wtedy sztucznej inteligencji i komputerowych efektów. No i maczał w tym palce H.R. Giger, świetny artysta plastyk. Efekty i mroczna atmosfera robią duże wrażenie.

O tak! Nie było jeszcze wtedy sztucznej inteligencji i komputerowych efektów. No i maczał w tym palce H.R. Giger, świetny artysta plastyk. Efekty i mroczna atmosfera robią duże wrażenie.
Ile czasu, pieniędzy i wysiłku włożono w ten film bez żadnej specjalnej inteligencji. Wierzę, że im dalej, tym będzie gorzej. Chociaż w niektórych przypadkach sztuczna inteligencja może być bardzo pomocna

Назад
Сверху