Добро пожаловать!

Зарегистрировавшись у нас, вы сможете общаться, делиться информацией и отправлять личные сообщения другим участникам нашего сообщества.

Зарегистрироваться сейчас!

PoisonEwcia666

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Реакции
361
Награды
4
Hej! Otworzyłam tu wątek, gdzie można ponarzekać na wszystkie grzechy łódzkiego MPK.
Dziś o godzinie 5 rano spotkałam na przystanku kobietę, która wyżaliła mi się, że już nie pierwszy raz autobus przyjechał, ale nie zabrał pasażerów czekających na przystanku. Przecież ludzie o tej porze potrzebują dojechać do pracy!
Sama jakiś czas temu tego doświadczyłam. Podchodzę do tramwaju, drzwi się nie otwierają i tramwaj odjeżdża, zostawiając mnie zupełnie zaskoczoną na przystanku.

Hej! Dziś jadąc do pracy w tramwaju nr 9 wcześnie rano prawie ogłuchłam od komunikatów wrzeszczących na każdym przystanku. Czyżby motorniczy obawiał się, że wszyscy pasażerowie pogrążą się w błogim śnie i za wszelką cenę nie chciał do tego dopuścić? 🤔 A poza tym grzejnik przy siedzeniu był zimny, a klimatyzacja włączona. Standard w sam raz na mroźny poranek oczywiście. 🥶

I jeszcze wracałam z pracy tym samym tramwajem. 🤣

Hej! Dziś w dziewiątce grzeje tak, że muszę się rozebrać ze sweterka. Poprawiło się, więc chyba ci z MPK czytają nasze forum. Jeśli tak, byłoby cudownie. 😃

Cześć. Widzę, że w Łodzi jest to ważna kwestia, szczególnie w okresie zimowym. Zgadzam się z Tobą, że zimą włączają nie grzejniki, a lodówkę.🤧🤒

Cześć Polina. Otworzyłam tu wątek dotyczący łódzkiego MPK, ponieważ, jako osoba nieposiadająca samochodu, codzienne jestem zdana na komunikację miejską, a ta potrafi dać w kość, szczególnie teraz, kiedy pogoda jest kapryśna a ulice rozkopane. No to chociaż tutaj mogę sobie trochę ponarzekać. Ostatnio rozkopali ulicę Sterlinga. Jeśli ktoś wie, po co oni to tak rozkopali, to niech pisze. Jeszcze remontują Piotrkowską i dużo tramwajów jest wycofanych. Przez te remonty autobusy jeżdżą jak pijane zające. Jeśli miewasz jakieś przygody z MPK to pisz. Chętnie poczytam.

Mam wrażenie, że Łódź ma najgorszą komunikację.

Cześć Galina. Masz rację. Kiedyś Łódź wylądowała w czołówce na światowej liście najgorszych miast pod względem komunikacji miejskiej. Widać po wielu latach nic się nie zmieniło. 🙄
Teraz jadę właśnie do Ikei. Zajmie mi to prawie dwie godziny, bo tramwaje chyba wciąż nie jeżdżą. Jedynym ratunkiem dla mieszkańców Łodzi, którzy korzystają z MPK jest aplikacja Jak Dojadę. Bardzo się przydaje, gdy człowiek przez tą sytuację jest zdezorientowany i zrozpaczony.
O i jeszcze kontrolerzy biletów pojawiają się ostatnio częściej, więc trzeba uważać. Właśnie kontrolerka złapała kobietę z dzieckiem bez biletu. Nie dość, że trzeba cierpieć przez takie niewygody, to jeszcze można dostać drogi mandat.
Trzymaj się mocno Galina.
Pozdrawiam.

Hej! Dziś jadę wcześnie rano do pracy w tempie wycieczkowym. Ponieważ jest to dziewiątka mam na trasie same atrakcje. Tu uroczy park, tu piękna Cerkiew, a tu, proszę państwa, wspaniałe łódzkie drapacze chmur. Eh... Tylko, że ja muszę szybko do pracy na kawkę. Panie maszynisto, wdepnij pan w gaz i pchaj tego grata migiem na Olechów! 😝

Hej! Zabrali mi właśnie tramwaj 9! 😭 Na szczęście dali w zastępstwie tramwaj 5, który jedzie Kilińskiego do mojej pracy na Olechowie. Nie muszę zasuwać na pieszo. 😅

Назад
Сверху