Добро пожаловать!

Зарегистрировавшись у нас, вы сможете общаться, делиться информацией и отправлять личные сообщения другим участникам нашего сообщества.

Зарегистрироваться сейчас!

PoisonEwcia666

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Реакции
361
Награды
4
Witam. Chciałam tutaj wyrazić moje współczucie dla mieszkańców kamienicy, która zawaliła się niedawno na ulicy 1 Maja w Łodzi. Podobnie runęła kiedyś kamienica mojej babci na ulicy Kilińskiego. To straszne, kiedy się pomyśli, że ci ludzie nagle stracili dach nad głową i cały dobytek. Dobrze, że zostali wcześniej ewakuowani i nikt nie stracił życia. Pewnie było to do przewidzenia. Kamienice w Łodzi nierzadko są w fatalnym stanie. Kiedyś były budowane byle jak, ich żywot obliczony był może na 10 lat, ale wiele z nich przetrwało jakimś cudem do dziś i stwarzają niestety duże zagrożenie.

Witam. Chciałam tutaj wyrazić moje współczucie dla mieszkańców kamienicy, która zawaliła się niedawno na ulicy 1 Maja w Łodzi. Podobnie runęła kiedyś kamienica mojej babci na ulicy Kilińskiego. To straszne, kiedy się pomyśli, że ci ludzie nagle stracili dach nad głową i cały dobytek. Dobrze, że zostali wcześniej ewakuowani i nikt nie stracił życia. Pewnie było to do przewidzenia. Kamienice w Łodzi nierzadko są w fatalnym stanie. Kiedyś były budowane byle jak, ich żywot obliczony był może na 10 lat, ale wiele z nich przetrwało jakimś cudem do dziś i stwarzają niestety duże zagrożenie.
poland-insider33-1-800x500.jpg.webp

Очень жаль людей которые остались без жилья.Судя по информации там никто не пострадал?На тот момент никого не было в том доме?:cry:

Очень жаль людей которые остались без жилья.Судя по информации там никто не пострадал?На тот момент никого не было в том доме?:cry:
Слава Богу в этот период люди были эвакуированы и никто не пострадал. А вот без жилья люди остались это правда. Я думаю власти купят им другое жильё иначе не может быть

Teraz przeczytałam, że ci ludzie mają dostać lokale zastępcze, albo od PKP albo od Samorządu Miasta.

Słusznie. Ale muszą się z tym pospieszyć, żeby ci ludzie mogli dojść do siebie, zanim pogoda da im w kość.

Tak. Na szczęście nic się nikomu nie stało. Ludzie zostali w porę ewakuowani i ulokowani bezpiecznie w hotelu. Jednak nadal problem istnieje, ponieważ budowa tunelu może zostać wznowiona już wkrótce, a ludzie którzy mają mieszkania w bezpośredniej bliskości zawalonej kamienicy obawiają się powrotu. Trzeba mieć nadzieję, że już żadna kamienica się nie zawali. Jeśli ekspertyzy inspektorów i rzeczoznawców budowlanych będą pozytywne tarcza Katarzyna ma drążyć tunel do końca 2026 roku.

Hej! Dowiedziałam się, że mieszkańcy kamienicy na Próchnika 44 wrócili już do siebie, natomiast ludzie mieszkający na 1 Maja wciąż są wysiedleńcami. Praca tarczy Katarzyny znów ustała ze względów bezpieczeństwa. Smutno się robi, kiedy się pomyśli, że ci ludzie nie spędzą Świąt we własnych domach...

Назад
Сверху